Pandispan cu cirese sau cu visine din: oua, zahar, faina, apa, ulei, cirese, sare, coaja de lamaie.
Ingrediente:
4 oua
1 cana cu zahar
1 cana plus 3 linguri cu faina
1 ceasca de apa
1 ceasca de ulei
500 g cirese sau visine fara samburi
1 praf de sare
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Se spala ouale, se sterg, se sparg separandu-se galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se bat spuma cu apa, ulei si putina sare. Se adauga zaharul si se continua operatia pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Se pune faina proaspat cernuta si se bate in continuare.
Intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina se pun fructele curatate de codite si de samburi, spalate si bine scurse.
Se rastoarna aluatul peste fructe si se pune forma in cuptor pentru 30 minute. Este gata cand prajitura se aureste usor.
In compozitie se pune coaja rasa de lamaie sau zahar vanilinat.
Se raceste prajitura in tava 15 minute, se pudreaza cu zahar si se taie felii potrivit de groase. Se serveste rece.
Pandispan cu gutui si nuci din: gutui, oua, faina, zahar, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilină 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile, tăiem felii subţiri şi le punem […]
Pandispan cu caise din: oua, zahar, faina, caise, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg caise 8 ouă 400 g zahăr 400 g făină sare 2 linguri de coniac zahăr pudră 1 lingură cu unt 1 lingură cu făină 1 ceaşcă de apă Mod de preparare: Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un vas adânc şi le batem […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.