Parjoale de varza cu smantana din: varza, paine, lapte, untdelemn, oua, smantana, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg varză albă 100 g pâine 50 ml lapte 100 ml untdelemn sau untură 3 ouă 2 linguri smântână sare piper mărar şi pătrunjel verde Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se opăreşte […]
Parjoale de legume cu sos
PrinteazaParjoale de legume cu sos din: ciuperci, cartofi, dovlecel, oua, faina de grau, sare, piper, patrunjel, marar, usturoi, vin, ulei, dafin, bulion, apa, zahar.
- 500 g ciuperci
- 5 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 ouă
- făină de grâu
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2 căţei de usturoi
Ingrediente pentru sos:
- 1 pahar vin
- 2 linguri ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 frunză dafin
- 2 linguri bulion
- 1 pahar apă
- sare
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Fierbi ciupercile împreună cu cartofii şi cu puţină sare.
Când cartofii şi ciupercile s-au fiert, le dai prin maşina de carne împreună cu dovlecelul, adaugi sare după gust, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, piperul, usturoiul pisat, cele 2 ouă şi făina.
Amesteci bine toate ingredientele, formezi pârjoale şi le coci în ulei. Dacă doreşti, serveşti pârjoalele cu un sos.
Amesteci într-un vas toate ingredientele, după care pui vasul pe foc.
Laşi să fiarbă până ce lichidul se mai îngroaşă şi devine un sos consistent.
Pofta buna!
poate iti place si:
Parjoale de varza cu smantana
Parjoale de conopida cu sos tartar
Parjoale de conopida cu sos tartar din: conopida, oua, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, cascaval, ulei, maioneza, castraveti murati, patrunjel, lamaie, capere. Ingrediente: 600 g conopidă 2 ouă 100g pesmet 2 fire ceapă verde 3 căţei de usturoi sare piper negru măcinat 200 g caşcaval sau mozzarella 100 ml ulei pentru prăjit Pentru sos 200 […]
Pofta buna!