Parjoale de zarzavat cu vinete si telemea

Printeaza

Parjoale de zarzavat cu vinete si telemea din: morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, cartofi,  vinete, ouă, pesmet, făină, telemea, piper, sare, mărar, frunze de pătrunjel, ulei pentru prăjit.

Ingrediente:Parjoale de zarzavat cu vinete si telemea

  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădacină de pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 150-200 g vinete tocate
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri făină
  • 100 g telemea
  • piper şi sare după gust
  • mărar şi frunze de pătrunjel tocate
  • 150-200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Fierbi zarzavatul în supă, îl scoţi apoi şi-l laşi să se răcească. Rece, îl dai pe răzătoarea mare, la fel şi brânza tele­mea. Adaugi vinetele tocate (de la congelator sau proaspete, coapte, curăţate şi tocate), ouăle, pesmetul, făina, piperul şi sarea (după gust), mărarul şi frunzele de pătrunjel tocate.

Amesteci totul bine şi formezi pârjoale cu mâna sau cu lingura, apoi le prăjeşti în ulei fierbinte pe ambele părţi. Serveşti pârjoalele cu sos de roşii sau de usturoi sau ca garnitură la friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.