Pasta Asciutta – paste cu usturoi
PrinteazaPasta Asciutta din: spaghete, ulei de masline, usturoi, patrunjel, boia de ardei, sare, piper.
- 500 g spaghetti
- 100 ml ulei de măsline
- 8 căţei de usturoi
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- boia de ardei iute sau dulce
- sare, piper
Mod de preparare
Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare timp de 9 minute.
Curăţaţi şi zdrobiţi patrucăţei de usturoi, tocaţi pătrunjelul.
Puneţi pe foc într-o tigaie uleiul de măsline, adăugaţi ceilalţi patru căţei de usturoi fără să-i curăţaţi de coajă.
Lăsaţi la foc mic timp de 3 minute,prăjind usturoiul pe toate părţile.
Puneţi apoi usturoiul zdrobit, pătrunjelul şi boiaua de ardei. Săraţi şi piperaţi.
Lăsaţi compoziţia pe foc timp de 3 – 4 minute. Adăugaţi peste acestsos pastele, amestecaţi bine şi serviţi imediat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu fructe de mare si usturoi
Paste cu fructe de mare si usturoi din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin. Ingrediente: 200 g de paste 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 100 g de creveţi, decorticaţi 100 g de scoici 300 g de midii, cu cochiliile […]
Paste integrale cu ciuperci si usturoi
Paste integrale cu ciuperci si usturoi din: paste, ciuperci, smantana, usturoi, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g paste integrale 300 g ciuperci 250 ml smântână 2 căţei de usturoi 1 lingură unt sare piper pătrunjel Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Topeşte untul intr-o tigaie, pune usturoiul dat […]
Paste cu melci si usturoi
Paste cu melci si usturoi din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 20 paste-cochilie 2 conserve de melci, în suc propriu 150 g unt 4 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treapta 8). Fierbeţi pastele într-o cantitate mare de […]
Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan (VIDEO)
Paste cu usturoi, mazare, parmezan: Ingrediente: 200 g paste proaspete, 280 g mazăre, 200 g parmezan, 5-6 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, pătrunjel verde, sare, piper negru măcinat Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan: Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici Paste cu sos de rosii […]
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de spaghete. Va recomand s-o incercati.