Pasta Asciutta – paste cu usturoi

Printeaza

Pasta Asciutta din: spaghete, ulei de masline, usturoi, patrunjel, boia de ardei, sare, piper.

 

Ingrediente:PasteAscuitta

  • 500 g spaghetti
  • 100 ml ulei de măsline
  • 8 căţei de usturoi
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • boia de ardei iute sau dulce
  • sare, piper

 

Mod de preparare

Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare timp de 9 minute.

Curăţaţi şi zdrobiţi patrucăţei de usturoi, tocaţi pătrunjelul.

Puneţi pe foc într-o tigaie uleiul de măsline, adăugaţi ceilalţi patru căţei de usturoi fără să-i curăţaţi de coajă.

Lăsaţi la foc mic timp de 3 minute,prăjind usturoiul pe toate părţile.

Puneţi apoi usturoiul zdrobit, pătrunjelul şi boiaua de ar­dei. Săraţi şi piperaţi.

Lăsaţi compoziţia pe foc timp de 3 – 4 minute.  Adăugaţi peste acestsos pastele, amestecaţi bine şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si usturoi din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin. Ingrediente:  200 g de paste 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 100 g de creveţi, decorticaţi 100 g de scoici 300 g de midii, cu cochiliile […]

 

Paste integrale cu ciuperci si usturoi

Paste integrale cu ciuperci si usturoi 

Paste integrale cu ciuperci si usturoi din: paste, ciuperci, smantana, usturoi, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g paste integrale 300 g ciuperci 250 ml smântână 2 căţei de usturoi 1 lingură unt sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Topeşte untul intr-o tigaie, pune usturoiul dat […]

 

Paste cu melci si usturoi

Paste cu melci si usturoi

Paste cu melci si usturoi din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 20 paste-cochilie 2 conserve de melci, în suc propriu 150 g unt 4 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap­ta 8). Fierbeţi pastele într-o cantitate mare de […]

 

Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan

Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan (VIDEO)

Paste cu usturoi, mazare, parmezan: Ingrediente:  200 g paste proaspete, 280 g mazăre, 200 g parmezan, 5-6 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, pătrunjel verde, sare, piper negru măcinat Cum se prepara Paste cu usturoi, mazare, parmezan:   Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici   Paste cu sos de rosii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta simpla si gustoasa de spaghete. Va recomand s-o incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.