Paste cu somon si sos de rosii din: file de somon, penne, isturoi, ceapa, vodca, sos de rosii, smantana, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 file de somon 250 g penne, fierte al dente 3 catei de usturoi, tocat 1/2 ceapa, cuburi 1/3 ceasca de vodca 1/3 ceasca sos de rosii 1/3 ceasca […]
Paste cu rosii, masline si oregano
PrinteazaPaste cu rosii, masline si oregano din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii decojite, vin alb, masline negre, oregano, sare, piper, patrunjel verde.
- 300 g paste
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 400 g roşii decojite în suc de roşii
- 100 ml vin alb
- 150 g măsline negre
- 1/2 lingurita oregano
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Pentru sos, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit 10 minute.
Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe.
Se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă sosul, şi se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.
Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei.
Se adaugă sosul de roşii cu măsline şi se ornează cu pătrunjel verde. Se servesc imediat.
Paste cu rosii, masline si oregano
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu somon si sos de rosii
Paste cu rosii marinate
Paste cu rosii marinate din: paste, usturoi, capere, rosii, fulgi de ardei, sare, piper. Ingrediente: 5 căţei de usturoi 120 ml ulei de măsline extravirgini 400 g roşii 4 linguri capere 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă fulgi de ardei sare piper 250 g paste mozzarella Mod […]
Pofta buna!