Paste cu spanac, sunca si parmezan

Printeaza

Paste cu spanac, sunca si parmezan din: spanac, paste, sare, usturoi, sunculita, ulei de masline, fulgi de migdale, piper, parmezan si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 450 g spanac (congelat)
  • 400 g paste in forma de tub
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • 80 g sunculita
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • piper
  • 40 g parmezan ras
  • 1-2 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Spanacul se spala in mai multe ape, se scurge, se curata si se taie. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Usturoiul se curata si se taie felii impreuna cu sunculita. Bucatelele de sunculita se pun la prajit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul si cu fulgii de migdale. Apoi se iau de pe foc.

Spanacul se caleste 3 minute in zeama ramasa dupa prajirea sunculitei, apoi se condimenteaza cu sare si cu pipr, dupa gust.

Pastele se scurg de apa, dar se pastreaza putina si pentru sos. Spanacul se pune peste paste, iar deasupra se presara 20 g parmezan.

Apoi se condimenteaza cu apa pastrata, suc de lamaie, sare, piper.

Se servesc presarate cu sunculita si parmezan.

 

Paste cu spanac, sunca si parmezan

Paste_cu_spanac_sunca_si_parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.