Păstrav (de mare) cu varză acră
PrinteazaO reteta de pastrav de mare cu varza acra din: file de pastrav de mare, suc de lamaie, varza acra, ienupar, vin alb, sare, piper, zahar, zeama de peste, smantana si mustar.
- 1 kg de file de păstrăv (de mare)
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1/2 kg varză acră
- 2 boabe de ienupăr
- puţin vin alb
- sare
- piper
- zahăr
- 1 pahar de zeamă de peşte
- 1/8 l smântână
- 2-3 linguri de muştar
Mod de preparare:
Fileurile de păstrăv (de mare) le împărţim în opt porţii şi turnăm peste ele sucul de lămâie. Adăugăm varza acră tăiată, boabele de ienupăr, vinul, sarea, piperul. Adăugăm apoi şi zahărul şi fierbem înăbuşit cca 8 minute.
Peştele îl condimentăm cu sare şi piper şi jumătăţile de peşte le acoperim. Turnăm circa 100 gr zeamă de peşte, punem capacul şi frigem la cuptor cca 12 minute. Smântână o fierbem până se îngroaşă, adăugăm restul de zeamă de peşte şi fierbem până când se îngroaşă totul. Adăugăm muştarul, sarea, piperul şi puţin zahăr, după gust. Varza o împărţim în porţii şi o servim cu acest sos.
Poftă bună!