Pastrav la cuptor cu vin alb
PrinteazaO reteta simpla de pastrav la cuptor din: pastrav, marar, patrunjel, usturoi, vin alb, lamaie, untdelemn, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 păstrăvi (cca 500 gr)
- 2 frunze de mărar
- pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 pahar de vin alb de masă
- 1 lămâie
- 4 linguri de untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm peştele, îl spălăm, îl scurgem de apă şi-l punem în tigaia. Amestecăm pătrunjelul, mărarul, usturoiul mărunt tăiat, untdelemnul, sucul de lămâie şi piperul şi le turnăm în tigaia cu peşte.
Păstrăvii îi frigem în cuptorul deja încălzit, la temperatura de 200°, cca 20 minute. Ii stropim din când în când cu zeama în care se frig.
Poftă bună!