Păstrăvi inecaţi in sos

Printeaza

Păstrăvi inecaţi in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie, sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon, cuisoare, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi de 200 g fiecare (sau alt peşte)
  • cuişoare
  • lămâie
  • sare

pentru sos:

  • 1/2 cană (1,25 dl) de oţet de vin
  • 5 felii de pâine (fără coajă)
  • 1 linguriţă şi 1/2 de praf de scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • seminţe zdrobite de cardamon
  • 1/2 linguriţă de cuişoare zdrobite
  • 1/2 linguriţă de praf de nucşoară
  • sare
  • 1/2 linguriţă de piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi bine peştii, apoi ştergeţi-i cu hârtie absorbantă. Puneţi-i într-o cratiţă şi acoperiţi-i cu apă cu sare.

Acoperiţi-o cu folie de aluminiu şi băgaţi-o în cuptorul încins în prealabil la 180°C, circa 20-25 de minute.

Scurgeţi peştii din apa rămasă în cratiţă şi serviţi-i în farfurii garnisite cu felii de lămâie şi câteva cuişoare.

La masă adu­ceţi sosul separat.

Pentru sos: stropiţi pâinea cu oţetul şi lăsaţi la odihnă cinci minute sau până ce aceasta se înmoaie.

Adăugaţi scorţişoara, zahărul, ghimbirul, cardamonul, cuişoarele, nucşoa­ra şi piperul.

Mixaţi totul şi puneţi compo­ziţia pe foc să scadă puţin. Dacă e nevoie, adăugaţi sare.

 

Păstrăvi înecaţi în sos

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.