Supa de linte cu morcovi si suc de rosii din: boabe de linte, suc de rosii, morcovi, rosii, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g boabe de linte 100 ml suc de roșii 2 morcovi 2 roșii pătrunjel proaspăt smântână sare piper Mod de preparare: Se pune lintea în apă rece și se lasă […]
Pernute cu linte si morcovi
PrinteazaPernute cu linte si morcovi din: faina, unt, apa, oua, linte, morcovi, ardei capia, ceapa, telina, gulie, lapte, sare, piper, ulei, cimbru, smantana, usturoi.
Ingrediente:
- 225 g făină
- 100 g unt
- 225 ml apă
- 3 ouă
- 200 g linte
- 500 g morcovi
- doi ardei capia
- o ceapă
- 300 g ţelină
- o gulie
- 100 ml lapte dulce
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
- smântână
- usturoi
Mod de preparare:
Lintea se înmoaie cu o seară înainte şi se fierbe.
Morcovii se curăţă de coajă, se fierb şi se prăjesc în puţin ulei împreună cu ceapa tocată, lintea, ardeii capia, sare, piper şi cimbru.
Untul se pune la fiert cu apa, jumătate de linguriţă de sare şi când clocoteşte se adaugă toată făina.
Se amestecă bine cu o lingură, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă treptat ouăle, mixând bine după fiecare.
Se pune aluatul într-un pistol pentru fursecuri, se toarnă sub formă de grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu spre iute circa 30 de minute, apoi se scot şi se lasă la răcit.
Gulia şi ţelina curăţate de coajă se taie bucăţi şi se fierb.
Se scot într-un bol, se pasează, se amestecă cu sare, piper, puţin ulei şi lapte călduţ şi cimbru după gust.
Se umplu pernuţele cu piureul cald şi se servesc alături de lintea şi morcovii calzi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de linte cu morcovi si suc de rosii
Pofta buna!