Peste cu cartofi si dovlecei din: file de cod, dovlecel, cartof, lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper alb.
Ingrediente:
250 g file de cod
1 dovlecel
1 cartof
1 lamaie
ulei de masline
patrunjel
sare
piper alb
Mod de preparare:
Taie peştele în bucăţi, condimentează-l cu sare şi piper, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi lasă-l la rece cel puţin 30 de minute, împachetează peştele cu o folie de aluminiu.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Separat, spală cartoful şi pune-l la fiert în apă cu sare.
Taie dovlecelul în felii, presară puţină sare şi trage-lîn puţin ulei.
Când peştele este aproape gata, îndepărtează folia şi aşază în tavă feliile de dovlecel şi de cartof fiert.
Peste cu garnitura de cartofi din: peste, ceapa, ulei, lamaie, boia, cimbru, rosii, sare. Ingrediente: 4 pesti (pastrav, crap) 4 cepe 6 linguri ulei o lamaie 2 lingurite boia 2 crengute de cimbru 10 rosii mici sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie rondele sau după preferinţă şi se amestecă […]
File de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina, galbenus, apa, sare. Ingrediente: 450 g cartofi ulei, pentru prajire 4 fileuri de cod Pentru aluat: 75 g faina 1 gălbenuș 2 lingurite de ulei 175 ml apa sare Mod de preparare: Se taie cartofii in felii groase. Se taie din […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.