Peşte in stil mediteraneean
PrinteazaO reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline, vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar, carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 lingură vin alb sec sau bulion
- 2 tije de ţelină, tocate fin
- 1 căţel de usturoi, tocat fin
- 150 g ceapă roşie, tocată fin
- 600 g roşii prunişoară
- 1 lămâie, tăiată felii subţiri
- 1 lingură piure de roşii
- 1 linguriţă zahăr, opţional
- 4 felii de carne de peşte, cum ar fi peşte-spadă sau ton, de aproximativ 125 g fiecare
- 3 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 3 linguri oregano proaspăt tocat sau 1 lingură oregano uscat
- sare şi piper negru
ornare:
- crenguţe de rozmarin proaspăt şi oregano proaspăt tocat
Mod de preparare:
Se încălzesc uleiul şi vinul sau bulionul într-o cratiţă, se adaugă ţelina, usturoiul şi ceapa şi se prăjesc 5-6 minute, amestecând frecvent, până când s-au înmuiat toate.
Se toacă roşiile în bucăţi mari (dacă doriţi, puteţi să le descojiţi). Se adaugă în cratiţă împreună cu lămâia, piureul de roşii şi zahărul, dacă este nevoie (depinde cât de acide sunt roşiile).
Se dau într-un clocot apoi se lasă să fiarbă încet 2-3 minute, până când roşiile s-au înmuiat. Se aranjează peştele pe un singur strat, iar deasupra se pune amestecul de legume.
Se pun crenguţele de rozmarin, se presară oregano şi se sărează şi piperează după gust. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă încet 10-15 minute, astfel încât carnea să nu se fărâmiţeze. Se stropeşte ocazional cu sosul din cratiţă. Se serveşte ornat cu oregano tocat şi o crenguţă de rozmarin.
Peşte in stil mediteraneean
Poftă bună!