Peşte în stil mexican
PrinteazaPeşte în stil mexican din: fileuri de peste, ulei de masline, ceapa, ardei iute, usturoi, boia dulce, chimen, rosii, zeama de lime.
- 4 bucati fileuri de peste (macrou, cod, merluciu, pangasius, calcan etc)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie, taiata pestisori
- 3 ardei iuti, curatati de seminte, tocati marunt
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/4 lingurita chimen macinat
- 2 rosii medii, decojite, taiate cuburi
- 3 linguri zeama de lime sau lamaie
Mod de preparare:
Pudraţi peştele cu sare şi piper. Incingeţi uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Prăjiţi ceapa, ardeii iuţi, usturoiul, boiaua şi chimenul cca 7 min, pudraţi cu sare şi amestecaţi frecvent, până începe să se coloreze uşor ceapa.
Apoi adăugaţi roşiile, săraţi şi piperaţi, amestecaţi bine. Lăsaţi să mai fiarbă 2-3 min. Faceţi 4 adâncituri în amestecul de legume şi puneţi în ele bucăţile de peşte, astfel încât peştele să atingă fundul tigăii, cu pielea în sus. Lăsaţi pe foc cca 5 min.
Ridicaţi peştele cu spumiera, amestecaţi bine, să desprindeţi legumele lipitele de tigaie, apoi puneţi la loc peştele, cu pielea în jos, şi turnaţi peste el sucul de lămâie. Lăsaţi pe foc încă 2 min. Serviţi imediat.
Pofta buna!