Piept de porc cu os si legume la cratita
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de porc cu os si legume la cratita din: piept de porc, morcov, telina, cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare, piper, suc de lamaie, demi-glace, ulei de masline, supa de legume, dovlecei si ridiche alba.
- piept porc cu os, slanina, sorici feliat 800 g
- morcov 200 g
- telina 200 g
- cartofi 100 g
- ceapa 200 g
- usturoi 6 g
- cimbru, foi de dafin,
- sare si piper dupa gust
- suc de lamâie 80 ml
- demi-glace 500 ml
- ulei de masline 200 ml
- supa de legume 1500 ml
- dovlecei 200 g
- ridiche alba 150 g
Mod de preparare:
Pieptul de porc se fi erbe pentru aproximativ 2,5 ore în supa de legume. Separat legumele curatate si taiate mari se soteaza într-o cratita timp de 4
minute în ulei de masline. Se adauga demi-glaceul, cimbrul, foile de dafin, si se mai fierbe pentru înca aproximativ 15 minute.
Pieptul de porc se taie în bucati si se soteaza la tigaie în ulei de masline pentru a se crea o crusta si o culoare uniforma. Se verifica daca garnitura de legume este gatita si se adauga sucul de lamâie.
Pieptul de porc se serveste cald împreuna cu garnitura de legume.
Piept de porc cu os si legume la cratita
Pofta buna!