Paine cu struguri
PrinteazaPaine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua, migdale, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg făină
- 20 g drojdie
- 1 pahar vin alb
- 2-3 ouă
- 100 g unt
- 200 g boabe de struguri roşii
- 100 g migdale neprăjite
- sare
Mod de preparare:
Paine cu struguri: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de apă, o răstorni în făină, adaugi ouăle, untul topit, vinul şi un praf de sare. Adaugi boabele tăiate pe jumătate şi pui coca într-o tavă înaltă (cu gaură la mijloc) pe fundul căreia ai pus migdalele.
Dai la copt şi apoi o laşi să se răcească în tavă. O răstorni şi migdalele vor fi deasupra decorând pâinea.
E foarte bună pentru mic dejun cu miere şi lapte.
Pofta buna!