Paine la test

Printeaza

O reteta foarte simpla de paine la test din: faina de grau, sare si apa cat cuprinde.

Ingrediente:Paine la test

  • 500 g făină de grâu
  • sare
  • apă cât cuprinde

 

 

 

Mod de preparare:

Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera.

Făina se aşază într-o covată, iar în mijloc se face o adâncitură, cu pumnul.

Se presară sare, se adaugă apă, puţin câte puţin, şi începe a se lega aluatul, frământându-1 mai întâi cu o singură mână.

Când este suficient de moale şi nu se mai lipeşte de mână, se frământă destoinic cu amândouă mâinile, împungându-l din când în când cu pumnii, pentru a deveni mai elastic.

Se lasă puţin la loc cald, acoperit cu un şervet, după care se formează mai multe turte, care se aplatizează.

Se crestează uşor sau se înţeapă cu dinţii furculiţei (pen­tru ca să nu se umfle, la copt).

Se pun la copt în ţestul dinainte pregătit (focul, care a ars mocnic, a încălzit spaţiul de sub pălăria de lut; dăm jarul deoparte, măturăm piatra şi punem turtele de aluat, apoi acoperim.

Se lasă aproximativ 15-20 de minute, eventual, o parte din jar se aşază de jur împrejurul pălăriei ţestului, ca să nu îşi piardă prea repede căldura.

Este gata când turtele au început să se rumenească deasupra.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • paine la test
  • paine la test reteta
  • paine in test reteta

1 comentariu

  1. Am eu de vanzare asemenea obiecte.
    Daca doriti sa achizitionati unul sau mai multe teste ma puteti contacta la:

    tel: 0766340848
    email: georgerdv@yahoo.com

    *Stoc limitat !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.