Placinta cu cas de oaie
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt, zahar, cas de oaie, zahar pudra.
Ingrediente foaie:
- 500 g făină
- 1 lingură ulei
- 1 lingură oţet
- 1 linguriţă sare
- 1 pahar apă caldă
- 200 g unt
- 1/2 pahar zahăr
Pentru umplutură:
- 500 g caş de oaie
- 3ouă
- zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele de foaie şi faci un aluat pe care îl baţi bine de masă de circa 5-6 ori. Apoi,împărţi aluatul în două şi pui bucăţile să se odihnească 30 de minute, întinzi fiecare foaie, cât mai subţire, o ungi cu unt, o împătureşti pe fiecare şi le mai laşi aşa circa 15 minute.
Intinzi din nou foile, aşezi una în tava unsă cu unt, pui umplutura făcută din caş ras amestecat cu ouă, acoperi cu a doua foaie şi dai la cuptor pentru circa o oră.
O laşi să se răcească în tavă şi apoi o tai. O aduci presărată cu zahăr pudră.
Pofta buna!