Placinta cu carne (varianta)
PrinteazaPlacinta cu carne
- 500 g carne
- 2-3 cepe
- 2-3 roşii
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lingură orez
- 2 linguri untură
- aluat de plăcintă
Mod de preparare:
Tocăm carnea şi o prăjim împreună cu ceapa tăiată mărunt. Amestecăm roşiile tăiate, fără pieliţe şi fără seminţe, cu tocătură, pe foc.
După ce carnea s-a prăjit, adăugăm sare, piper, o legătură de pătrunjel tocat, orezul fiert şi amestecăm.
Întindem cîteva foi de plăcintă. Le ungem bine una cate una şi aşezăm 4-5 din ele într-o tavă unsă cu unt sau cu untură. Punem tocătură şi alte 4-5 foi pe deasupra. Dăm la cuptor. După 30-40 minute plăcinta este gata.
Pofta buna!
Ce carne sa folosesc la placinta? Merge carnea de vita?