Plăcintă cu legume şi susan
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte dulce, ulei de masline, branza telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde, usturoi, susan, sare, piper, patrunjel.
- 500 g făină
- 250 ml lapte dulce
- 150 ml ulei de măsline
- 100 g brânză telemea
- 3 ouă
- 20 g drojdie
- 50 g unt
- un morcov
- doi cartofi
- două cepe
- o salată verde
- 4 căţei de usturoi
- 50 g seminţe de susan
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ apoi se amestecă bine cu 50 ml ulei, un sfert de linguriţă cu sare şi făina. Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul.
Morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg şi se lasă să se răcească într-un castron.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei încins. Se pun peste legumele din castron, se adaugă brânza telemea dată pe râzătoare, salata verde tocată, jumătate din seminţele de susan, piper, două ouă şi pătrunjel tocat.
Se întinde o foaie în tava unsă cu unt, se pune amestecul, se nivelează şi se acoperă cu altă foaie decupată cu forme pentru biscuiţi. Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 30 de minute.
Plăcintă cu legume şi susan
Pofta buna!