Placinta cu umplutura de nuci

Printeaza

Placinta cu umplutura de nuci din: faina, zahar fin, unt, ou, sare, zahar, apa, nuci tocate, frisca si miere.

Placinta_elvetiana_cu_umplutura_de_nuci

 

Ingrediente:

Foaie:

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr fin
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf sare

Umplutură:

  • 300 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 250 g nuci tocate
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 linguriţă miere

 

Mod de preparare:

Se aşează într-un castron făina, untul tăiat cuburi şi sarea; se frământă un aluat sfărâmicios, cu vârfurile degetelor.

Se adaugă zahăr şi ou şi se frământă un aluat omogen; se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider cca 30 min.

Se topeşte zahărul cu 50 ml apă, într-o cratiţă cu pereţi groşi. Se lasă să se caramelizeze la foc moale.

Se ia de pe foc; se adaugă frişcă, miere şi apoi nuci. Se lasă să se răcorească.

Se împarte aluatul în trei: două părţi mari, egale şi una mai mică.

Din primele două se întinde câte o foaie rotundă; una se aşază pe fundul unei forme de tartă.

Din partea mică de aluat se întinde o fâşie care va fi marginea plăcintei.

Se aşază umplutura, se acoperă cu a doua foaie şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa.

Se coace 10 min în cuptorul încins la 220 °C, apoi temperatura se reduce la 180 °C şi se mai coace 30 min.

Se lasă să se răcească şi se serveşte cu frişcă.

 

Placinta cu umplutura de nuci

Placinta_elvetiana_cu_umplutura_de_nuci

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.