Placinte cu spanac
PrinteazaPlacinte cu spanac din: faina, drojdie, apa calda, ulei, zahar, sare, spanac, telemea, galbenus, lapte.
pentru aluat:
- 250 g faina
- o lingura drojdie uscata
- 150 ml apa calda
- 50 ml ulei
- un praf zahar
- un praf sare
pentru umplutura:
- 250 g spanac decongelat
- 100 g telemea
pentru copt:
- un galbenus
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Drojdia cu un pic de zahăr se desface în apă caldă. In alt vas, se amestecă făina cu sarea şi apoi, frământând, se adaugă uleiul şi apa cu drojdia.
Aluatul se adună într-o bilă care se lasă 2 ore la loc cald.
Intre timp, spanacul scurs de apă se toacă mărunt şi se amestecă cu brânza rasă.
Aluatul se împarte în două. Se întind ambele părţi şi se aşază una. dintre ele în tava de copt.
Se pune umplutura, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coace.
Placinte cu spanac
Pofta buna!