Porc cu sparanghel şi bulgur
PrinteazaPorc cu sparanghel şi bulgur din: carne de porc, sparanghel, bulgur, morcov, ardei capia, ghimbir, alune, stafide, zahar, sos de soia, sare, piper, ulei, marar, pasta de ardei iute.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 500 g sparanghel
- 200 g bulgur
- un morcov
- un ardei capia
- ghimbir ras
- 100 g alune
- 25 g stafide
- două linguriţe cu zahăr tos
- două linguri de sos de soia
- sare
- piper
- ulei
- mărar
- pastă de ardei iute
Mod de preparare:
Porc cu sparanghel şi bulgur: Carnea de porc se curăţă de grăsime, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se condimentează.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se prăjeşte carnea, se scoate cu o spumieră şi se pune într-un castron.
Se presară ardeiul capia şi morcovul tăiat cubuleţe, un sfert de cană cu apă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie.
Se adaugă zahărul tos, o linguriţă de ghimbir ras, sosul de soia, alunele şi stafidele. Se adaugă carnea de porc, se amestecă şi se prăjeşte la foc mic cinci minute.
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se aşază pe un platou. Se fierbe jumătate de litru de apă, se adaugă puţină sare, o lingură de ulei şi bulgurul.
Se lasă să se umfle, se pune pe un platou şi se serveşte alături de sparanghelul cald şi carnea de porc cu sos de soia, presărate cu mărar tocat.
La sosul pentru carnea de porc se mai poate adăuga şi puţină pastă de ardei
Poftă bună!