Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos

Printeaza

Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos din: porumb, orez, apa, sare, morcov, nuca de cocos, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g porumb (din conservă)
  • 100 g orez
  • 300 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 1 morcov
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos: Pui la fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în câteva clocote.

Apoi îl iei de pe foc, înfăşori vasul într-un prosop de bucătărie şi-l ţii la cald.

După circa 30 de minute, orezul înfloreşte şi îşi dublează volumul, în final, îl amesteci cu boabele de porumb şi.nuca de cocos.

Umezeşti cu apă o cană, o umpli cu această compoziţie, apoi o răstorni pe un platou ori direct în farfurie.

Este ideală şi ca fel de mâncare, dar şi ca garnitură la friptură.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.