Porumbei umpluti cu porc la cuptor din: porumbei, piept de porc, vin, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei 2 felii mari din piept de porc 1 pahar mic de vin alb 1 lingura de untura rozmarin Pentru umplutura: maruntaiele de porumbei 1 ou 2 căţei de usturoi mari pesmet ulei […]
Porumbei a la Franciscana
PrinteazaPorumbei a la Franciscana din: porumbei, ficatei, inimi, pipota, oua, jales, patrunjel, paine, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 porumbei
- ficăţeii, inimile şi pipota porumbeilor
- 4 ouă
- 2 linguri de jaleş tăiat mărunt
- 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt
- 4 felii de pâine albă
- sare
- piper
Mod de preparare Porumbei a la Franciscana:
Dăm jos pielea de pe porumbeii curăţaţi, de la gât până la pulpe.
Din măruntaiele bine curăţate şi mărunt tăiate, ouă, pâine tăiată sub formă de crutoane, jaleş, pătrunjel facem un sos, îl condimentăm cu piper şi sare şi-l turnăm sub porumbei.
Aripioarele le legăm încrucişat peste spate şi înfigem porumbeii în beţişoare pentru frigare.
Vasul îl încălzim, conform principiului general, şi lăsăm porumbeii să se rumenească pe toate părţile.
Facem focul cât mai mic şi acoperim cu capacul.
Frigem porumbeii încă 15 minute.
Sosul îl condimentăm, îl turnăm peste porumbei si îi servim.
Poftă bună!
Porumbei marinati cu orez din: porumbei, vin, dafin, sare, piper, ceapa, unt, zarzavat, orez. Ingrediente: 9 porumbei 1/4 l vin roşu 1 foaje dafin sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 150 g unt 200 g orez 150 g piept afumat 1/2 1 supă Mod de preparare: Se curăţă bine porumbeii şi se pun […]
Porumbei cu arpagic si vin din: porumbei, dafin, usturoi, sare, piper, morcov, arpagic, vin, zahar. Ingrediente: 2 porumbei 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi sare piper 1 morcov 250 g arpagic murat 100 ml vin roşu 1 lingură zahăr 50 ml ulei Mod de preparare Porumbei cu arpagic si vin: Se curăţă […]
Pofta buna!