Prajitura cu 2 blaturi si crema de mac
PrinteazaPrajitura cu 2 blaturi si crema de mac din: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, praf de copt.
Ingrediente blat 1:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură gem de căpşuni
- 1 plic praf de copt
Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie.
Ingrediente blat 2:165 g făină, 3 ouă, 100 g zahăr , 1 lingură unt, 1 lingură zahăr pudră.
Mod de preparare:
Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile, făina praful de copt, iar la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia obţinută într-o formă rotundă sau o tavă cu pereţii mai înalţi unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor, la foc potrivit pentru 25-30 de minute. In acest timp, pregăteşti crema.
Fierbi laptele cu zahărul şi adaugi macul trecut de două ori prin maşina de nuci. Pui şi pesmetul, coaja rasă de lămâie şi zahărul vanillat, fierbi crema pe foc domol 30 de minute şi după ce s-a îngroşat, o laşi să se răcească.
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi albuşurile bătute spumă, pui compoziţia pe baie de aburi şi amesteci până se îngroaşă. O dai deoparte, adaugi făina, untul topit şi omogenizezi compoziţia.
După ce s-a copt şi s-a răcit blatul 1, îl ungi cu gem, întinzi crema cu mac, apoi blatul 2 şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.
Când e gata prăjitura, o scoţi, o laşi să se răcească, o tai şi apoi pudrezi cu zahăr fiecare bucată.
Prajitura cu 2 blaturi si crema de mac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema de mac
- prajitura cu crema de mac
- crema cu mac
A iesit buna prajitura?