Prăjitură cu aluat fărâmiţat

Printeaza

Prăjitură cu aluat fărâmiţat din: faina, drojdie, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, lapte, margarina, zahar, branza dulce, amidon, coaja de lamaie, zahar vanilinat.

Ingrediente:Prajitura_cu_aluat_farâmitat

aluat:

  • 400 g faina
  • 1 pachetele drojdie
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 80 g margarina

umplutura:

  • 200 g margarina
  • 175 g zahar
  • 3 oua
  • 1 kg branza dulce
  • 40 g amidon
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 1 plic zahar vanilinat

aluat faramitat:

  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 175 g margarina

 

Mod de preparare:

Pentru aluat puneţi făina, drojdia, zahărul, ouăle, coaja de lămâie şi sarea într-un castron. Adăugaţi laptele şi margarina încălzite, apoi frământaţi aluatul.

Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca 1 oră să crească. Frământaţi încă o dată aluatul, întindeţi-l într-o tavă adâncă unsă cu grăsime şi lăsaţi o margine liberă. Lăsaţi-l 15 min. să crească.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi margarina şi zahărul. Adăugaţi ouăle, brânza, amidonul, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. întindeţi crema peste aluat.

Pentru aluatul fărâmiţat amestecaţi făina, zahărul, sarea, scorţişoara şi zahărul vanilinat.Topiţi margarina, lăsaţi-o să se răcească, şi amestecaţi-o cu o furculiţă în compoziţia de mai sus.

Se vor forma firimituri. Presăraţi-le peste crema de brânză şi coaceţi prăjitura 45-50 min.

Prăjitură cu aluat fărâmiţat

Prajitura_cu_aluat_farâmitat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.