Prajitura cu alune de padure

Printeaza

Prajitura cu alune de padure din: oua, ulei, bircabonat, miere, zahar, faina, alune de padure, smantana, zahar, gelatina, esenta de rom.

Ingrediente:Prajitura_cu_alune_de_padure

pentru foi:

  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 100 g miere
  • 150 g zahar
  • 500 g faina

pentru crema de alune:

  • 600 g alune de padure
  • 400 g smantana
  • 125 g zahar
  • un pliculet gelatina
  • 5 ml esenta de rom

Mod de preparare:

Pentru foi, mierea şi zahărul se pun pe foc, iar vasul se retrage după ce s-a topit zahărul. Se lasă puţin să se răcorească, apoi se adaugă pe rând ouăle, uleiul şi făina amestecată cu bicarbonatul. Trebuie să se obţină un aluat mai consistent din care se întind două foi care se coc 15 minute fiecare.

Pentru cremă, se prepară gelatina, iar alunele se macină. Smântână bine scursă se amestecă cu gelatina, alunele măcinate şi zahărul. Se potriveşte gustul de esenţă.

In tava mare de aragaz, se asază o foaie, se pune crema care se întinde cât mai uniform şi se acoperă cu a doua foaie. Se lasă de pe o zi pe alta şi se serveşte cu alune de pădure neprăjite şi uşor mărunţite.

Prajitura cu alune de padure

Prajitura_cu_alune_de_padure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.