Prajitura cu ananas si vanilie
PrinteazaPrajitura cu ananas si vanilie din: compot de ananas, unt, zahar tos, lapte, esenţă de vanilie, praf de copt, oua, faina, sare, ulei.
- o cutie compot de ananas
- 240 g unt
- 450 g zahăr tos
- 125 ml lapte
- esenţă de vanilie
- un praf de copt
- 2 oua
- 280 g făină
- un praf de sare
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Se scot rondelele de ananas din compot şi se pun pe un prosop de bucătărie să se usuce.
Intr-o cratiţă, se topesc 60 g unt, peste care se adaugă 200 g zahăr şi se amestecă bine.
Se unge o tavă rotundă cu ulei şi se toarnă amestecul, după care se aşază rondelele de ananas.
Pentru blat, se bate bine untul rămas până devine pufos.
Peste el se adaugă zahărul, ouăle bătute spumă cu esenţa de vanilie şi se amestecă încontinuu.
Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt şi sarea.
Când aluatul a căpătat consistenţa unei smântâne groase se toarnă peste feliile de ananas, întinzându-l uniform.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi abia apoi se răstoarnă.
Pofta buna!
Care din ele e prajitura 🙂