Prăjitură cu biscuiţi, lămaie şi nucă
PrinteazaPrăjitură cu biscuiţi, lămaie şi nucă
- 5 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 cană de făină
- 4 linguri ulei
- coaja de la 1 lămâie
- 1 cană de apă
- 2 linguri zahăr
- 1 esenţă de vanilie pentru sirop
Ingrediente cremă:
- 15 biscuiţi cu miere
- 1 pachet unt sau margarină
- 1 cană de zahăr
- 1 lămâie
- 1 lingură cacao
- 1 cană miez de nucă
- 1 ciocolată pentru ornat
Mod preparare blat:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci separat cu uleiul. Adaugi apoi treptat peste albuşuri gălbenuşurile, făina şi coaja rasă de lămâie.
Torni aluatul într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi-l dai la cuptor pentru 25 de minute.
In acest timp, pregăteşti crema: treci pe rând prin maşina de tocat nucile, lămâia şi biscuiţii.
Separat, freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi adaugi cacaua, nucile, lămâia şi biscuiţii.
Omogenizezi crema şi o dai la rece pentru 15 minute. Fierbi apoi siropul din apă cu zahăr şi esenţa de vanilie şi după ce a dat, în câteva clocote, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.
Insiropezi blatul şi întinzi crema de cacao. Topeşti ciocolata cu o lingură de ulei pe baie de aburi. O pui fierbinte într-un şpriţ sau cornet de hârtie şi ornezi prăjitura.
O dai la rece pentru 1-2 ore, apoi o tai bucaţi.
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă
Poftă bună!