Prăjitură cu blat din nucă si vişine

Printeaza

Prăjitură cu blat din nucă si vişine din: oua, zahar, faina, cacao, albusuri, nuca, visine, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, budinca de capsuni, lapte.

Ingrediente:Prajitura_cu_blat_din_nuca_si_visine

pentru blatul maro:

  • 4 oua
  • cate 4 linguri zahar si faina
  • 1 lingura cacao

pentru blatul cu nuci:

  • 6 albusuri
  • cate 1 cana zahar, faina, nuca maruntita si visine fara samburi
  • 1 plic praf de copt

pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilinat

pentru glazura:

  • 1 plic budinca de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml lapte

 

Mod de preparare:

Pentru blatul maro, baţi albuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, făina şi cacaua şi amesteci uşor.

Intinzi compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul 1/2 oră, la foc mediu, în cuptorul cald.

Pentru blatul cu nucă, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi nuca mărunţită, vişinele tăiate în jumătăţi, praful de copt şi făina.

Torni compoziţia în tava de 25×35 cm, tapetată cu hârtie. Coci blatul 15-20 de minute, la foc mediu.

Amesteci la bain-marie, până se îngroaşă, gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat.

Freci spumă untul şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită.

Prepari budinca urmând instrucţiunile de pe plic.

Ungi cu cremă blatul cu nuci, suprapui blatul maro, acoperi cu budinca de căpşune şi păstrezi prăjitura în frigider 2 ore.

Prăjitură cu blat din nucă si vişine

Prajitura_cu_blat_din_nuca_si_visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.