Prăjitură cu cafea şi nuci

Printeaza

Prăjitură cu cafea şi nuci

Ingrediente blat:Prăjitură cu cafea şi nuci

  • 6 ouă
  • 140gzahăr
  • 140g nucă măcinată
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri făină
  • sare

Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când spuma este suficient de tare, se adaugă nuca şi, la urmă, cele 2 linguri făină, 4 gălbenuşuri bine frecate, praful de copt şi puţină sare. Compoziţia obţinută se amestecă prin răsturnare, şi nu prin frecare, ca să crească bine la copt.

Se coace în tavă unsă şi tapetată cu faină. Pentru cremă, se amestecă bine toate ingredientele, până se obţine o compoziţie omogenă care se întinde uniform deasupra blatului.

Peste această cremă se poate pune, opţional, o glazură obţinută din amestecarea a 200g zahăr pudră cu 1 lingură cacao şi 3 linguri apă fierbinte.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura ion iliescu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.