Prajitura cu capsune si portocala

Printeaza

Prajitura cu capsune si portocala din: gris, ulei, zahar, nuca de cocos, portocale, praf de copt, scortisoara, zahar brun, unt, sare, nuca, capsune.

 

Ingrediente:Prajitura cu capsune si portocala

  • 250 g gris
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 125 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 portocale
  • o jumatate de pliculet praf de copt
  • o lingurita cu scortisoara
  • 20 g zahar brun
  • 10 g unt
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 50 g miez de nuca
  • 300 g capsune

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca grisul cu uleiul de floarea-soarelui, sucul de la trei portocale si coaja rasa de la o portocala.

Se adauga nuca de cocos si miezul de nuca macinat, praful de copt, zaharul si zaharul vanilinat.

Se presara juamatate din cantitatea de scortisoara si sarea, se adauga cateva capsune taiate cuburi si date prin gris uscat.

Se amesteca si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt.

Intr-un bol separat se amesteca zaharul brun cu scortisoara ramasa si se presara peste aluatul din tava.

Se introduce in cuptorul incins si se coace la foc mediu 30-35 de minute, verificand daca este gata cu ajutorul unei scobitori.

Restul de cspsune se taie cubulete sau se strivesc putin si se servesc alaturi de prajitura taiata bucati.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prăjitură cu căpşune

Prajitura cu iaurt si capsune

Prajitura cu iaurt si capsune din: capsuni, iaurt, gelatina, zahar, sirop, rosie. Ingrediente: 300 g căpsune un kg iaurt bine scurs 2 pliculeţe gelatină 200 g zahăr 3 linguri sirop de căpsuni 2 pliculeţe gelatină rosie de decor   Mod de preparare: Iaurtul foarte bine scurs se mixează cu zahărul pudră. Gelatina se prepară conform […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.