Prajitura cu ciocolata neagra si alba

Printeaza

Prajitura cu ciocolata neagra si alba din: oua, zahar, faina, cacao, frisca lichida, ciocolata neagra, unt, faina.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_neagra_si_alba

pentru aluat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 135 g faina
  • 15 g cacao

pentru crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra

pentru decor:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba

pentru tava:

  • 10 g unt
  • 10 g faina

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina şi cacaua se amestecă şi apoi se cern.La mixer se bat ouăle cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos, alb, care şi-a triplat volumul.

Se adaugă amestecul de făină si cacao, se omogenizează uşor şi se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă la cup­tor 20 de minute şi apoi se lasă să se răcorească complet.

Pentru cremă, într-un vas, se pune ciocolata ruptă bucăţi. Frişca lichidă se fierbe şi apoi jumătate din cantitate se toarnă peste ciocolată.

Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească si, după ce aceasta s-a topit complet, se adaugă şi restul de frişcă fiartă. Se amestecă si se lasă să se răcească.

Prăjitura se taie bucăţi care se aşază una peste alta cu cremă între ele. Se păstrează cremă cât să se ungă suprafaţa cu un strat subţire.

Se presară cele două tipuri de ciocolată trecute pe râzătoare şi se dau prăjiturile la rece până a doua zi.

Prajitura cu ciocolata neagra si alba

Prajitura_cu_ciocolata_neagra_si_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.