Prajitura cu ciocolata si capsuni
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si capsuni din: faina, praf de copt, unt, zahar, ciocolata, oua, nuci, esenta de vanilie, frisca, capsuni, glazura de ciocolata.
- 250 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 75 g unt
- 100 g zahar
- 60 g ciocolata topita
- 2 oua
- 50 g nuci macinate
- 2-3 picaturi esenta de vanilie
- optional, 200 g frisca
- 200 g capsuni
- 1 plic glazura de ciocolata
Mod de preparare:
Topeti la bain-marie untul, ciccolata şi zahărul, lei vasul le pe foc şi, când compozitia s-a mai răcit, încorporezi treptat gălbenuşurile, făina cernută împreună cu praful de copt, esenţa de vanilie, nucile fin măcinate şi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compoziţia într-o tavă de 20×30 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Coci compoziţia la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute.
Prepari glazura de ciocolată conform instrucţiunilor de pe plic. Poţi folosi atât glazură care se pre-pară la rece, cât şi glazură care se topeşte în baie de apă fierbinte.
Când prăjitura s-a răcit, întinzi glazura în strat uniform. Ca să se întărească glazura, păstrezi prăjitura în frigider 2-3 ore.
O porţionezi cu ajutorul unui cuţit pe care îl încălzeşti în apă fierbinte, ca să nu crape glazura. In momentul servirii, decorezi bucăţile cu fructe proaspete.
Poti sa tai prajitura in patrate, pe care le decorezi cu putina frisca si in acest trat pui capsuni.
Prajitura cu ciocolata si capsuni
Pofta buna!