Prajitura cu cirese si crema
PrinteazaO reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 1,5 kg cireşe
- 350 g făină
- 150 g margarină
- 120 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 6 linguri lapte
- 2 linguri cu griş sau pesmet
pentru crema:
- 100 g făină
- 280 g zahăr pudră
- 200 ml lapte
- 400 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 5 albuşuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat şi frământă bine. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi întinde aluatul în ea.
Faci crema: amesteci făina cu laptele rece, adaugi gălbenuşurile, zahărul, smântână, zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă.
Scoate sâmburii cireşelor, aşază-le peste aluatul din tavă şi presară pe ele cele două linguri de griş. Toarnă crema deasupra. Incinge cuptorul la 200 de grade şi coace prăjiitura timp de 45 de minute.
Prajitura cu cirese si crema
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu cirese si crema
- prajitura cu gris