Prăjitură cu coacaze si piersici: unt, faina, oua, praf de copt, zahar tos, lapte, sare, zahar vanilat, menta verde, compot de piersici, coacaze rosii, migdale, sos de ciocolata, frisca.
Ingrediente:
100g unt
300 g făină
2 ouă
praf de copt
80 g zahăr tos
500 ml lapte
sare
2 pliculeţe zahăr vanilat
mentă verde
1 borcan compot de piersici
200 g coacăze roşii
100 g migdale
250 ml sos de ciocolată
frişcă
Mod de preparare:
Mixezi ouăle împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat şi un sfert linguriţă de sare, până îşi dublează volumul.
Adaugi laptele la temperatura camerei, un pliculeţ cu praf de copt, făina şi 50 g migdale măcinate sau tocate mărunt.
Le mixezi 2 minute, apoi adaugi untul topit şi răcit. Mixezi din nou 2 minute, încingi o formă de gaufre şi torni din compoziţie.
Coci prăjiturelele câteva minute, le scoţi şi procedezi la fel cu restul aluatului.
Aşezi prăjiturile pe un platou, pui câte o jumătate de piersică pe fiecare prăjitură, acoperi cu altă prăjitură şi torni deasupra sosul de ciocolată.
Presari coacăze şi migdale feliate, mentă tocată şi le serveşti imediat ce s-au răcit.
Prajitura cu coacaze si frisca din: zahar, frisca, coacaze, lamaie, gelatina. Ingrediente: flori de liliac mov 1 cană zahăr 1 cană apă 1 lămâie 1 pliculeţ de gelatină 300 ml frişcă lichidă 75 g coacăze negre 100 ml sirop de liliac 40 g zahăr Pentru jeleul de coacăze: 100 g coacăze negre 30 g zahăr 15-20 […]
Panna cotta cu coacaze din: flori de liliac, zahar, frisca, coacaze, lamaie, sirop. Ingrediente: flori de liliac mov 1 cană zahăr 1 cană apă 1 lămâie 1 pliculeţ de gelatină 300 ml frişcă lichidă 75 g coacăze negre sau afine 100 ml sirop de liliac 40 g zahăr Jeleul de coacăze: 100 g coacăze negre sau […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.