Prăjitură cu coacaze si piersici

Printeaza

Prăjitură cu coacaze si piersici: unt, faina, oua, praf de copt, zahar tos, lapte, sare, zahar vanilat, menta verde, compot de piersici, coacaze rosii, migdale, sos de ciocolata, frisca.

Ingrediente:Prăjitură cu coacaze si piersici

  • 100g unt
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • praf de copt
  • 80 g zahăr tos
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • mentă verde
  • 1 borcan compot de piersici
  • 200 g coacăze roşii
  • 100 g migdale
  • 250 ml sos de ciocolată
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle împreună cu zahărul tos, zahărul va­nilat şi un sfert linguriţă de sare, până îşi dublează volumul.

Adaugi laptele la temperatura camerei, un pliculeţ cu praf de copt, făina şi 50 g migdale măcinate sau tocate mărunt.

Le mixezi 2 minute, apoi adaugi untul topit şi răcit. Mixezi din nou 2 minute, încingi o formă de gaufre şi torni din compoziţie.

Coci prăjiturelele câteva minute, le scoţi şi procedezi la fel cu restul aluatului.

Aşezi prăjiturile pe un platou, pui câte o jumătate de piersică pe fiecare prăjitură, acoperi cu altă prăjitură şi torni deasupra sosul de ciocolată.

Presari coa­căze şi migdale feliate, mentă tocată şi le serveşti imediat ce s-au răcit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Panna cotta

Prajitura cu coacaze si frisca

Prajitura cu coacaze si frisca din: zahar, frisca, coacaze, lamaie, gelatina. Ingrediente: flori de liliac mov 1 cană zahăr 1 cană apă 1 lămâie 1 pliculeţ de gelatină 300 ml frişcă lichidă 75 g coacăze negre 100 ml sirop de liliac 40 g zahăr Pentru jeleul de coacăze: 100 g coacăze negre 30 g zahăr 15-20 […]

 

Panna cotta

Panna cotta cu coacaze

Panna cotta cu coacaze din: flori de liliac, zahar, frisca, coacaze, lamaie, sirop. Ingrediente: flori de liliac mov 1 cană zahăr 1 cană apă 1 lămâie 1 pliculeţ de gelatină 300 ml frişcă lichidă 75 g coacăze negre sau afine 100 ml sirop de liliac 40 g zahăr Jeleul de coacăze: 100 g coacăze negre sau […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.