Prajitura cu fistic si mere

Printeaza

Prajitura cu fistic si mere din: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, branza de vaci, faina, frisca, zahar pudra, mere, fistic, alune, sare, mac, zahar vanilinat, lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_fistic_si_mere

  • 3 oua
  • 80 g zahar tos
  • 180 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 4 g praf de copt
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g faina
  • 400 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 500 g mere
  • 100 g fistic
  • 100 g alune
  • 3 g sare
  • 30 g mac
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • o lamaie

 

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza impreuna cu sarea şi zahărul tos până îşi dublează volumul.

Se adaugă un plic zahăr vanilinat, laptele dulce şi uleiul.

Se mixează, se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.

Se întind 4-5 foi subţiri şi se coc pe rând într- o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se scot pe un tocător de lemn şi se lasă să se răcească complet.

Frişca se mixează separat cu zahărul pudră şi zahărul vanilinat, se adaugă brânza de vaci, macul, merele date prin râzătoare amestecate cu suc de lămâie.

Se opreşte o parte din compoziţie şi la restul se adaugă fisticul şi alunele tocate mărunt.

Se amestecă totul cu o lingură, se ung foile şi se suprapun.

Se unge ultima foaie cu crema rămasă, se introduce la rece şi se ţine minimum două ore.

Ca sa nu iasa sarata crema se folosesc fistic si alune prajite fara sare.

Prajitura cu fistic si mere

Prajitura_cu_fistic_si_mere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna rau prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.