Prajitura cu fistic si mere
PrinteazaPrajitura cu fistic si mere din: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt, branza de vaci, faina, frisca, zahar pudra, mere, fistic, alune, sare, mac, zahar vanilinat, lamaie.
- 3 oua
- 80 g zahar tos
- 180 ml ulei
- 100 ml lapte
- 4 g praf de copt
- 500 g branza de vaci
- 500 g faina
- 400 ml frisca
- 100 g zahar pudra
- 500 g mere
- 100 g fistic
- 100 g alune
- 3 g sare
- 30 g mac
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lamaie
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza impreuna cu sarea şi zahărul tos până îşi dublează volumul.
Se adaugă un plic zahăr vanilinat, laptele dulce şi uleiul.
Se mixează, se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.
Se întind 4-5 foi subţiri şi se coc pe rând într- o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se scot pe un tocător de lemn şi se lasă să se răcească complet.
Frişca se mixează separat cu zahărul pudră şi zahărul vanilinat, se adaugă brânza de vaci, macul, merele date prin râzătoare amestecate cu suc de lămâie.
Se opreşte o parte din compoziţie şi la restul se adaugă fisticul şi alunele tocate mărunt.
Se amestecă totul cu o lingură, se ung foile şi se suprapun.
Se unge ultima foaie cu crema rămasă, se introduce la rece şi se ţine minimum două ore.
Ca sa nu iasa sarata crema se folosesc fistic si alune prajite fara sare.
Prajitura cu fistic si mere
Pofta buna!
Buna rau prajitura asta