Prajitura cu foi cu miere – Reteta Gustoasa
PrinteazaPrajitura cu foi cu miere – Reteta Gustoasa din: ulei, lapte, praf de copt, miere, amoniac, zahar, faina, lapte, gris, unt si zahar pudra.
Ingrediente:
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri miere
- 1 lingurita amoniac
- 1 cana zahar
- faina cat cuprinde
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 5 linguri gris
- 1 pachet unt (margarina)
- 300 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru foi, pui laptele, uleiul, mierea, zahărul, praful de copt şi amoniacul într-o cratiţa, pe foc mic, şi laşi până devine o compoziţie maronie, după care dai să se răcească, între timp, pui laptele la fiert, iar când începe să fiarba adaugi grisul în ploaie, laşi până se îngroaşă, după care îl dai să se răcească.
După ce se răceşte compoziţia pentru foi, adaugi făina treptat, frămânţi un aluat mai tare, îl împărţi în patru şi coci patru foi (15 minute fiecare) pe fundul unei tăvi presărate cu făină.
Le laşi să se răcească.
Pui margarina într-o cratiţâ pe foc mic, laşi până se topeşte, după care o dai să se răcească.
Adaugi zahărul pudră, mixând continuu, până se întăreşte, apoi pui treptat câte o lingură de griş rece.
La final, adaugi esenţa de vanilie. Umpli foile cu crema de griş, apeşi uşor şi dai prăjitura la rece până a doua zi.
O presari cu zahăr pudră, o tai bucati si o servesti.
Prajitura cu foi cu miere – Reteta Gustoasa
Pofta buna!