Prajitura cu fructe deshidratate si branza dulce
PrinteazaO reteta de prajitura cu fructe deshidratate, branza dulce, oua, zahar, zahar vanilat, faina, gelatina si lamaie.
Ingrediente:
- 750 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 180 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 60 g făină
- 1 plic gelatină pentru decor
- 1 lămâie
- 500 g fructe deshidratate (căpşuni, cireşe, prune)
Mod de preparare:
Laşi fructele să se înmoaie în apă caldă timp de o oră. în acest timp amesteci brânza cu gălbenuşurile, 150 g zahăr, vanilia, coaja rasă de lămâie şi făina. Baţi albuşurile spumă, le încorporezi în compoziţia de brânză şi torni amestecul într- o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
O acoperi cu o folie de aluminiu şi o coci la foc potrivit timp de 1 oră şi 10 minute.
Speli apoi fructele, le scurgi bine şi le aşezi peste prăjitura coaptă. Dizolvi gelatina cu cele 30 g de zahăr rămas în 100 ml apă, pe foc mic, apoi o torni fierbinte peste fructe.
Pofta buna!