Prăjitură cu lămaie si zahar vanilat

Printeaza

Prăjitură cu lămaie si zahar vanilat

Ingrediente:Prăjitură cu lămaie si zahar vanilat

  • 150g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 lămâie
  • 100g făină
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale.

Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă (tip coroană) unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se coace cca. 40 de minute în cuptorul încins în prealabil.

După ce s-a răcit, se răstoarnă, se pudrează cu zahăr şi se decorează cu lamele fine din coajă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.