Prajitura cu lamaie, nuca de cocos si menta

Printeaza

O reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de lingurita de sare.

Ingrediente:Prajitura cu lamaie, nuca de cocos si menta

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 180 g făină
  • două linguri de ulei
  • un vârf de lingura de praf de copt
  • 500 ml frişcă
  • 10 g gelatină
  • două lămâi
  • două fire de mentă
  • 50 g nucă de cocos
  • un vârf de linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Ouăle se pun într-un bol împre­ună cu zahărul tos, sarea şi se mixează până îşi dublează volu­mul. Se adaugă uleiul, se mixează două minute apoi se presară făina amestecată cu praful de copt.

Se mixează până se încor­porează toate ingredientele, se toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină.

Se coace la foc mediu 10-: minute, având grijă să ru ardă. Se scoate de pe hârtie, aşază pe un tocător, se lasă să răcească şi se procedează la el aluatul rămas.

Frişca mixată se amestei bine cu gelatina topită la bain mărie şi sucul de lămâie, se întinde pe foi şi se suprapun. Se presară nucă de cocos mentă tocată, se introduc la rece pentru minim o oră. O mica parte din nuca de cocos se poate adauga si in aluat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.