Prajitura cu mere din aluat nisipos
PrinteazaPrajitura cu mere din aluat nisipos din: mere, zahar, scortisoara, oua, zahar, ulei, lapte, sare, faina, zahar vanilinat.
Ingrediente:
- 1,5 kg mere
- 2-3 linguri cu zahar
- 1 lingura cu scortisoara
- 3 oua
- 1 cana cu zahar
- 1 cana cu ulei
- 1 ceasca de lapte fierbinte
- sare
- 700 g faina
- 3 linguri cu zahar vanilinat
Mod de preparare:
Curatati merele de coaja si treceti pe razatoare. Inlaturati cotorul si semintele.
Caliti merele intr-un vas emailat pus pe flacara mica, scurgeti sucul lasat, lasati deoparte dupa ce ati amestecat zaharul si scortisoara.
Folositi umplutura numai rece.
Spalati ouale, separati galbenusurile intr-un castron si turnati uleiul cate putin.
Amestecati cu lingura de lemn pana obtineti o crema uniforma. Puneti zaharul in 2-3 transe amestecand fara intrerupere.
Puneti peste crema 1/2 lingurita cu sare, omogenizati si turnati 1 cana cu faina.
Frecati fara intrerupere cu lingura de lemn. Adaugati 1 ceasca de lapte fierbinte, apoi 1 cana cu faina. Omogenizati.
Framantati aluatul cu mana cateva minute, lasati sa se odihneasca la frigider.
Intindeti foaie mare pe planseul infainat, taiati aluatul in doua.
Puneti o foaie in tava unsa, intindeti merele, acoperiti cu foaia de aluat ramasa.
Puneti tava in cuptor, lasati sa se faca la foc potrivit 30 minute.
Taiati prajitura cand s-a racit, pudrati cu zahar vanilinat.
Pofta buna!