Prajitura cu mere din aluat nisipos

Printeaza

Prajitura cu mere din aluat nisipos din: mere, zahar, scortisoara, oua, zahar, ulei, lapte, sare, faina, zahar vanilinat.

Ingrediente:

  • 1,5 kg mere
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu scortisoara
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu ulei
  • 1 ceasca de lapte fierbinte
  • sare
  • 700 g faina
  • 3 linguri cu zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Curatati merele de coaja si treceti pe razatoare. Inlaturati cotorul si semintele.

Caliti merele intr-un vas emailat pus pe flacara mica, scurgeti sucul lasat, lasati deoparte dupa ce ati amestecat zaharul si scortisoara.

Folositi umplutura numai rece.

Spalati ouale, separati galbenusurile intr-un castron si turnati uleiul cate putin.

Amestecati cu lingura de lemn pana obtineti o crema uniforma. Puneti zaharul in 2-3 transe amestecand fara intrerupere.

Puneti peste crema 1/2 lingurita cu sare, omogenizati si turnati 1 cana cu faina.

Frecati fara intrerupere cu lingura de lemn. Adaugati 1 ceasca de lapte fierbinte, apoi 1 cana cu faina. Omogenizati.

Framantati aluatul cu mana cateva minute, lasati sa se odihneasca la frigider.

Intindeti foaie mare pe planseul infainat, taiati aluatul in doua.

Puneti o foaie in tava unsa, intindeti merele, acoperiti cu foaia de aluat ramasa.

Puneti tava in cuptor, lasati sa se faca la foc potrivit 30 minute.

Taiati prajitura cand s-a racit, pudrati cu zahar vanilinat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.