Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]
Prajitura cu miere si glazura de cacao
PrinteazaPrajitura cu miere si glazura de cacao din: ua, zahar, miere, ulei, lapte, bicarbonat, faina, zahar vanilat, gris, unt, margarina, cacao, apa.
- 2 oua
- 200 g zahar
- 3 linguri miere
- 4 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 1 lingura bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru crema:
- 450 g faina
- 500 ml lapte
- 7 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 7 linguri gris
- 1 pachet unt sau margarina
Ingrediente pentru glazura:
- 1 lingura cacao
- 3 linguri apa
- 6 linguri zahar
Mod de preparare:
Pregatesti blatul, freci ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugi mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins in putin otet.
Pui compozitia la foc domol si amesteci mereu pana se face cremoasa si isi schimba culoarea.
Iei vasul de pe foc si pui faina, amestecand incet.
Pui aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit.
Pregatesti crema, pui laptele pe foc impreuna cu zaharul si cu cel vanilat. Inainte sa fiarba, torni grisul in ploaie in lapte si lasi pe foc pana se ingroasa.
Dupa ce s-a ingrosat, stingi focul si dai vasul deoparte. Adaugi untul in crema fierbinte si freci bine pana la topirea definitiva a untului. Tai blatul in doua foi.
Asezi pe o tava dreptunghiulara prima parte de blat, intinzi toata crema si acoperi cu cealalta foaie de blat.
Pentru glazura, fierbi ingredientele impreuna si torni imediat glazura peste prajitura.
Presari deasupra glazurii nuca de cocos alba.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu bezea si nectarine
Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Pofta buna!