Prajitura cu migdale, struguri si bezea
PrinteazaPrajitura cu migdale, struguri si bezea din: oua, unt, zahar, faina, migdale, sare, coaja de lămâie verde, boabe de struguri, zahăr pudră.
- 5 ouă
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 50 migdale măcinate
- un praf sare
- coaja de la o lămâie verde
- 1-2 linguriţe zeamă de lămâie
- 300 g boabe de struguri
Pentru glazură:
- 3-4 albuşuri
- 150 g zahăr
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se lasă untul să se încălzească la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se pune într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se obţine o cremă fină şi spumoasă de unt şi se adaugă ouăle, unul câte unul.
La sfârşit, se adaugă făina cernută, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi migdalele măcinate.
Se încorporează uşor să nu se lase şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
Se întinde compoziţia şi se adaugă boabele de struguri tăiate rondele. Se bagă tava în cuptorul încins şi, separat, se bat albuşurile spumă.
Se adaugă zahărul în ploaie şi se bat în continuare până se obţine o bezea consistentă.
Cu 20 de minute înainte de a se scoate din cuptor, se toarnă bezeaua, se întinde şi se mai lasă să se caramelizeze.
După ce s-a făcut, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie cubuleţe şi se serveşte pudrată cu zahăr.