Prajitura cu orez si visine din: faina, unt, orez, oua, zahar, lapte, visine, fulgi de migdale, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 1 gălbenuş 250 g făină 125 g unt 1 praf de sare 50 ml apă Pentru umplutură: 200 g orez 2 ouă 1 lingură făină 1 praf de sare 4 linguri zahăr pudră 2 plicuri […]
Prajitura cu orez
PrinteazaPrajitura cu orez din: orez, apa, zahar, zahar vanilat, pesmet, sare, ulei, zahar pudra.
- 1 cana cu orez
- 1 l apa
- 1 pahar cu zahar
- 2 plicuri cu zahar vanilinat
- 5 linguri cu pesmet
- sare
- 1 cana cu ulei
- 3 linguri cu zahar pudra
Mod de preparare:
Alegeţi orezul bob cu bob, spalati in mai multe ape si puneti la fiert cu 1 l de apa calda in care s-au dizolvat zaharul si sarea.
Fierbeti orezul 30 minute pana cand infloreste bobul. Acoperiti vasul pana cand nu mai are lichid, lasati la racit.
Cand s-a racit amestecati in orez 3 linguri cu pesmet si zaharul vanilinat.
Luati bucati mici din amestec, le rotunjiti cu mana, le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei incins.
Scoateti prajiturile pe servetele de hartie, apoi le treceti pe platou curat, le pudrati cu zahar si le serviti calde sau reci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu orez si visine
Pofta buna!