Prajitura cu piersici si lichior
Printeaza
O reteta de parjitura cu piersici, faina, smantana, zahar, lichior de fructe si gris.
- 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi coajă
- 300 g făina
- 300 g smântână
- 1 plic praf de copt
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 1 lingură lichior de fructe
- 1 lingură griş
Mod de preparare:
Ungi cu unt o tavă sau alt vas care merge la cuptor, pui piersicile tăiate bucăţele, presari grişul şi amesteci puţin. Amesteci smântână cu zahărul, oul şi laptele, apoi adaugi treptat făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi lichiorul de fructe.
Torni compoziţia peste fructe şi dai totul la cuptor, la foc potrivit pentru 45 de minute.
O laşi să se răcească în tavă, o tai şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!