Prăjitură fina cu piersici

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: piersici, zahar, zahar vanilat, faina, oua, unt, sare, apa minerala.

Ingrediente:Prăjitură cu piersici

  • 500 g piersici
  • 250 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • un praf sare
  • 100 ml apă minerală

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moa­le, sarea, apa minerală şi gălbenuşurile. Se amestecă bine toate ingredientele şi se obţine un aluat potrivit de moale.

Se frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul şi apoi se împachetează, se acoperă cu fo­lie de plastic şi se bagă la rece. în intervalul unei ore aluatul se mai întinde de 2-3 ori.

Se încinge cuptorul la 120°C şi se pregătesc piersi­cile. Se spală, se şterg şi se feliază. Se pun într-o cratiţă şi se călesc câteva minute împreună cu zahărul şi zahărul vanilat apoi se lasă să se răcească.

între timp, se scoate aluatul, se întinde si se îm­parte. Prima foaie se întinde în formă şi pe marginile acesteia şi se pune compoziţia de piersici.

Cea de-a doua foaie se franjurează şi se aşază, după bunul plac peste fructe. Se unge cu ou şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se serveşte ornată cu zahăr pudră.

Prăjitură cu piersici

Prăjitură fina cu piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.