Prăjitură fina cu piersici
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: piersici, zahar, zahar vanilat, faina, oua, unt, sare, apa minerala.
- 500 g piersici
- 250 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
Ingrediente aluat:
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 200 g unt
- un praf sare
- 100 ml apă minerală
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea, apa minerală şi gălbenuşurile. Se amestecă bine toate ingredientele şi se obţine un aluat potrivit de moale.
Se frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul şi apoi se împachetează, se acoperă cu folie de plastic şi se bagă la rece. în intervalul unei ore aluatul se mai întinde de 2-3 ori.
Se încinge cuptorul la 120°C şi se pregătesc piersicile. Se spală, se şterg şi se feliază. Se pun într-o cratiţă şi se călesc câteva minute împreună cu zahărul şi zahărul vanilat apoi se lasă să se răcească.
între timp, se scoate aluatul, se întinde si se împarte. Prima foaie se întinde în formă şi pe marginile acesteia şi se pune compoziţia de piersici.
Cea de-a doua foaie se franjurează şi se aşază, după bunul plac peste fructe. Se unge cu ou şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se serveşte ornată cu zahăr pudră.
Prăjitură cu piersici
Pofta buna!