Prajitura cu portocale si nuci
PrinteazaPrajitura cu portocale din: oua, nuca, faina, zahar, coaja de portocala.
Ingrediente blat:
- 7 ouă
- 100 g nucă măcinată
- 70 g făină
- 150 g zahăr
- coajă rasă de portocală
Ingrediente sirop:
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- puţină zeamă de portocală
- 50 ml rom
Ingrediente crema:
- 300 g unt
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri zeamă de portocale
- 200 g zahăr şi puţină coajă de portocale
Mod de preparare:
Baţi albuşurile tare, adaugi coaja de portocală, zahărul, făina, nuca şi gălbenuşurile şi dai la cuptor.
Fierbi pe aburi gălbenuşurile cu zeama de portocale şi cu zahărul. După ce s-a răcit, adaugi untul frecat şi sarea de lămâie, care îi dă un gust acrişor.Insiropezi blatul, pui crema deasupra şi ornezi cu nucă măcinată.
Pofta buna!