Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată
PrinteazaPrăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată din: unt, prune, zahar brun, faina, alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze.
Ingrediente:
- 175g unt, moale, plus extra pentru uns
- 800g prune
- 175g zahăr brun
- 175g făină cu agent de creştere
- 175g alune de pădure mărunţite
- 3 ouă
- 1 linguriţă de praf de copt
- 50g ciocolată neagră (70% cacao)
- 2 linguri alune de pădure
- 2 linguri gem de coacăze sau prune
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C. Se unge cu unt baza unei forme de copt rotunde, de 20cm.
Se taie pe jumătate patru prune, se scot scâmburii şi se lasă deoparte pentru mai târziu. Apoi se taie mărunt prunele rămase.
Se aşază într-un bol mare zahărul, untul, făina, alunele mărunţite, ouăle şi praful de copt şi se amestecă 1-2 minute cu o lingură de lemn sau cu un mixer, până ce se obţine o compoziţie omogenă şi uşoară.
Se adaugă prunele mărunţite şi ciocolata, iar compoziţia obţinută se răstoarnă în forma de prăjitură pregătită şi se nivelează.
Jumătăţile de prună se aşază deasupra, presându-le uşor, apoi se presără şi câteva alune.
Se coace 40-50 de minute, până când partea de sus devine aurie. Se lasă la răcit în formă 10 minute, apoi se scoate, se înlătură hârtia şi se lasă la răcit pe un grătar.
Se încălzeşte gemul şi se unge cu el (cu o pensulă de patiserie) partea de deasupra a prăjiturii, înainte de a o servi.
Pofta buna!