Prajitura cu smantana, branza de vaci si migdale

Printeaza

Prajitura smantana, branza de vaci si migdale din: lamai, branza de vaci, gelatina, galbenusuri, zahar, smantana dulce, migdale, biscuiti cereale, unt.

Ingrediente:Prajitura_smantana_branza_de_vaci_si_migdale

  • 6 lamai
  • 400 g branza de vaci
  • 20 g gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 250 g smantana dulce
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g biscuiti cu cereale
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Lamaile se spala si se taie in feliute subtiri. Puneţi peste lămâi 450m apă şi 200g zahăr şi ţineţi cratita pe foc mic. Fierbeţi feliile de lămâie până se înmoaie pufin, apoi scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă.

Sfărâmaţi bine biscuiţii, punându-i într-o pungă de plastic şi presându-i cu merdeneaua până obţineţi un pesmet fin. Amestecaţi pesmetul cu migdalele măcinate, cu untul topit şi răcit şi cu zeama de la 1 lămâie. Omogenizaţi bine compoziţia. Tapetaţi cu 1/2 din amestecul de biscuiti fundul şi pereţii unei forme rotunde cu diametrul de 18-20 cm.

Puneţi gelatina în 3 linguri zeamă de lămâie şi 3 linguri apă şi lăsaţi-o 10 minute să se dizolve. Amestecaţi gălbenuşurile cu brânza dulce şi zahărul rămas, apoi omogenizaţi bine amestecul. Adăugaţi zeama celor două lămâi rămase, smântână, precum şi gelatina dizolvată, după care omogenizaţi din nou cu mixerul.

Puneţi amestecul de brânză pe blatul de biscuiţi şi întindeţi-l într-un strat uniform pe toată suprafaţa acestuia. Deasupra aşezaţi o altă foaie din amestecul de pesmet şi migdale rămas. Puneţi rondelele de lămâie deasupra foii şi presaţi-le uşor.

Se orneaza cu coaja de lamaie. Prajitura se tine la figider inainte de a o servi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.